Success Gurun delar bästa Lyckotipset

För dig som är ambitiös och har höga krav kan det låta som galenskap att luta sig tillbaka för att nå framgång. Men det har visat sig vara den bästa vägen. När du backar ifrån en svårighet eller utmaning så får du ett bättre perspektiv på den bästa lösningen. Att stånga pannan blodig medan du pressar på framåt ger dig bara fler problem och är snabbaste vägen till utbrändhet.

Satsa på bestående Lycka istället  

Som barn har vi blivit felprogrammerade av skolsystemet och välmenande vuxna att tro att det är de med bästa betyget och flest grejer som är lyckligast. Men lyckovetenskapen visar något annat. Det är först när vi går på djupet i vår själ som den bestående lyckan kan gro.

Fokusera hellre på djupgående mål:

  • Tillfredställelse
  • Belåtenhet
  • Välbefinnande
  • Meningsfullhet

Affärsmogulen med lång erfarenhet  

En av världens mest populära framgångscoacher som hjälper de allra största företagen, själv äger ett 30-tal företag och tjänar mer än de flesta av oss bara kan drömma om, avslöjar sitt bästa Lyckotips:

“I don’t care what it is you’ve achieved,
life is not about achieving goals,
life is about who you become in pursuit of those goals.”

Tony Robbins

Det handlar om “tillräckligt bra”  

Tony Robbins tror inte på perfektion, utan menar att utveckling som grundar sig i meningsfullhet är det bästa receptet för att må på topp mest hela tiden. “Tillräckligt bra” duger gott och väl för att nå toppen.

Det handlar inte om vem som har mest eller bäst grejer, bilar, hus, företag – det handlar om vem du blir på vägen. Vilken sorts människa du utvecklas till. Det handlar mer om insidan än utsidan.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Ref: CNBC online, Catherine Clifford, 6 okt 2017.

Share
Share
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *